Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 42
Ga naar:   

22 maanden!

29 april 2019

Dit keer heeft papa de eer om een leuke stukje over jou te schrijven over de afgelopen maandsmileyheart

Deze maand maak je in je taalontwikkeling echt grote sprongen. Je kan merken dat je staat te popelen om aan papa en mama in woorden duidelijk te maken wat je wil. 

Je bent en blijft ook een echte durfal en een brokkenpiloot. Je haalt de gekste capriolen uit waardoor je soms echt bont en blauw bent van het vallen. En je blijft maar vrolijk lachend doorgaan. Een ongelukje houdt jou niet tegen om de volgende keer weer vol overgave een kunstje uit te halen of gewoon even tegen de punt van de tafel aan te vallen.

Je bent een echte vrolijkerd waar we echt enorm blij mee zijn! Iedereen gaat spontaan lachen als ze jou met jouw stralende glimlach en heerlijke uitstraling zien. In het zwembad zeggen kleine kindjes zelfs tegen papa dat je zo'n mooi kindje bent en dat maakt papa nog trotser dan trots.

Afgelopen maand ben je met mama, tante Debby en je grote zus Fenna naar Julianatoren geweest. Het was een stralende dag met supermooi weer. Je hebt daar genoten van diverse attracties en van heel veel lekkere dingen (o.a. poffertjes en een hele grote slush puppy)

Avonturenboerderij Molenwaard

30 maart 2019

Vandaag gaven ze mooi weer op en zijn we samen met Rick, Desi en Elynn naar de Avonturenboerderij geweest. De boerderij met Fien en Teun. Je bent hier 1 keer eerder geweest. We hebben lekker rondgelopen, dieren bekeken, gespeeld in de speeltuin, een show bekeken, gegeten op een kleed in het gras, lammetjes melk gegeven, baby geitjes geaaid, pony gereden, op de auto's en een ijsje gegeten. Het was een heerlijke dag zo, we gaan vast nog wel een keertje dit seizoen! Terug in de auto viel je meteen in slaap.


  

21 maanden update!

29 maart 2019

dsvdvdvd

20 maanden!

01 maart 2019

Je bent de afgelopen maand een tijdje ziek geweest, je moest spugen en had last van diarree. Je was totaal jezelf niet. Je werd s' nachts om 4/5 uur  wakker om je dag te beginnen, ging krijsen in de kinderstoel, wilde niet drinken en niet eten. Overdag was je ook veel aan het huilen en ging dan in een hoek zitten of op de grond liggen. Bij de kindjes was je ook niet energiek (zijn we niet van je gewend!) gelukkig gaat het inmiddels weer helemaal goed en heb je je energie weer terug voor 10! Je weet heel goed wat je wel en niet wilt en probeert dit nu ook steeds vaker met woordjes of wijzen duidelijk te maken. Zo zeg je vaak 'die' al is het dan soms nog wel onduidelijk wat je precies bedoeld en moet je alles aanwijzen totdat het is gevonden. Ook zeg je nu het woordje 'zitten' en 'Appel'. Dit overigens voor ieder soort fruit of een lekker tussendoortje. Oftewel dit zeg je zo'n beetje de hele dag door haha. Het woordje nee is niet voor jou bestemd. Als we ergens nee op zeggen ga je meteen in de verdediging/protesteren. Je vind het op het moment erg leuk om speelgoed overal uit te halen en door het hele huis te verspreiden, maar opruimen is er nog niet echt bij, dat moeten wij doen. Je bent heel enthousiast als papa of mama weer thuis komt en komt dan rennend naar ons toegestormd. Je vind het ook heel leuk om buiten te zijn. De lucht, wolken, vogels en de maan zijn heel interessant. Wat je het liefste eet is pindakaas. In iedere vorm. Op brood, op een cracker, satesaus bij het eten je bent er dol op! Ook fruit gaat er altijd goed in en lust je graag melk. 

19 maanden update!

29 januari 2019

Deze maand was het oud en nieuw, waarbij je samen met papa, mama, Fenna, Debby en Jelle bij oma naar het vuurwerk gekeken hebt. Je keek je ogen uit zo interessant. Op naar een nieuw jaar waarin je vast weer allerlei nieuwe dingen gaat leren. Zo ben je deze maand (iets) meer bezig met het praten/woordjes. Je zegt steeds vaker papa en mama (als het jou uitkomt) en je zegt die, deze, doei (daag), eten en auto. Wij zijn heel benieuwd welke woordjes er gaan volgen. Je bent op het moment helemaal weg van Dirk Scheele kijken op Youtube en zijn muziek horen in de auto. (de cd hebben jullie gekregen voor kerst). Je vind het al een paar maanden leuk maar het blijft ook gewoon een hit! Als ik iet anders op zet op tv word je boos en pakt dan de afstandbediening dat ik iets anders op moet zetten. Ook luister je sinds kort graag naar de pinguindans. Je doet dan op jouw manier mee met klappen, handen omhoog, rondje draaien. Andere liedjes die je leuk vindt zijn 'klap eens in je handjes' en 'In de maneschijn' vooral het laatste stuk met 'En zo draaien wij het wieltje nog eens om rom bom'. Je speelt graag met de Toet toet auto's, de vormenstoof (de cirkel en vierkant stop je er direct in, de rest is nog moeilijk), de puzzels en je loopt de hele dag met de pannen uit het keukentje met daarin patatjes haha. Wegrennen/tikkertje vind je ook heel leuk. Boekjes lezen proberen we maar je hebt nog steeds een veel te korte spanningsboog. Handelen als schoenen aan doen, jas pakken, stop het in de prullenbak en we gaan naar boven/luier verschonen/slapen begrijp je en reageer je op door het te doen. 
Je was eerst echt heel vrij, en dat ben je nog steeds wel hoor. Maar ik merk wel dat je nu richting anderen wat meer eenkennig aan het worden bent. Als er een andere volwassene naar je toe komt wil je nu nog weleens wegduiken of er niets van hebben. 
Slapen gaat heel goed. Je slaapt overdag 1 keer (ook bij de opvang nu) meestal van half 1-half 4 zoiets. ' S' avonds van half 8-6 uur. Het bedritueel is dat we kusjes geven (ook door de spijlen heen), een knuffel, alle knuffels uit bed liggen op jou, we zetten het muziekmobiel aan en gaan klappen. Dan is het tijd om te gaan slapen. 
Qua eten ga je steeds vaker brood waarderen en wil je het 's ochtends nog wel eens aanraken. Je lust het liefste fruit (mandarijn, druif, granaatappel), aardappeltjes en pindakaas. Je krijgt nog steeds je fles om 's ochtends melk uit te drinken. Verder krijg je je rietjesbeker.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.