Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 47
Ga naar:   

26 maanden update!

29 augustus 2019

Je bent je wat betreft praten nu behoorlijk aan het ontwikkelen. Je leert er snel een hoop nieuwe woorden bij zoals: oma, open, dicht, buiten, boven, tv, boek, neus, hand, kikker, pijn,  Soms zeg je ook wel 2 of 3 woorden achter elkaar zoals 'Fenna ook eten'. Als we iets tegen je zeggen dan begrijp je het altijd (als je het wilt begrijpen ;)) en qua lichaamsdelen snap je nu hoofd, haar, mond, neus, oor, oog, hand, voet en buik. Deze wijs je dan aan als we er naar vragen. Als je hebt gepoept zeg je zelf 'poep' of 'poep pijn'. Je hebt namelijk nog vaak last van zere billen die we dan goed moeten schoonmaken en insmeren met zinkzalf. Je hebt net een hele erge periode gehad, iedere luierwissel was je aan het huilen. Maar we hebbe geen nieuwe tand/kies kunnen ontdekken. Je bent over het algemeen gewoon een heel leuk lief en vrolijk mannetje. Als papa en mama thuis komt van werken ren je meteen op ons af en vlieg je in onze armen. Je bent altid in voor een dolletje en doet nu vaak een 'monster' na met je handen naar voren en roeps dan 'whaaaa' alsof je ons wilt laten schrikken. Wat je leuk vindt is dansen, vooral op muziek van Jokie, pinguin dans of Maya de bij, maar eigenlijk alle muziek wel. Boekjes lezen. Dit doen we iedere avond voor het slapen en tussendoor op het aankleedkussen krijg je ook een boekje. Je speelt vaak met de toet toet auto's of de treinbaan. Je bent een echte bouwer en kunt al heel goed banen maken en hebt echt het geduld ook hier voor! Ook het tekenen, plakken van stickers en kleien heb je ontdekt. Diet doe je dan ook dagelijks. Je hebt in de vakantie een eigen setjes gekregen met krijtjes maar toch pak je vaak Fenna haar stiften waardoor de hele tafel en jouw handen er onder zitten. Deze heb ik dan ook maar weggegooid. Daar ben je echt nog te klein voor. Buiten spelen vindt je leuk vooral de zandbak. Je kunt jezelf een hele tijd vermaken met zand ergen in doen en weer uit. Sowieso kun je jezelf goed vermaken. Slapen gaat ook goed al moeten we ons wel echt aan het ritueel houden. Eerst iedereen een kusje, neusje en handje door de 'tralies'. Alle knuffels moeten aanwezig zijn, muziekmobiel aan en dan pas kun je gaan slapen. Voor jouw Jokie knuffel gekregen in de Efteling heb je zelf een naam bedacht: Namelijk Loulou, zo schattig! vanaf nu noemen we hem zo :)

Efteling zomer 2019!

27 juli 2019

m;mlmlm

Guppy 3 afzwemmen

17 juli 2019

Vandaag mocht je afzwemmen voor Guppy 3. Nu heb je al je guppy diploma's, nog 3 puppy te gaan! 
Nu gaan ze alleen niet meer kijken naar de leefijd maar naar wat je kunt. Je mag officieel nu door naar de volgende groep maar ik ga dat met jou nog niet doen. Je moet daar zelf staan en lopen. Dat vond je de paar keer dat we wat al gedaan hebben wel heel leuk, maar ook nog onwennig en het water stond nog erg hoog voor jou. Een half jaartjes later gaat dat vast een stuk beter. Je vind zwemmen in ieder geval heel leuk en bent niet bang. Alleen op je rug wil je niet.
 

 

 

Consultatiebureau

12 juli 2019

Tijd voor de 2 jarige 'check'. Vandaag was je aan het spelen bij je nieuwe groep bij het kinderdagverblijf. Je werd alleen eerder gehaald om naar het consultatiebureau te gaan. We waren een beetje vroeg dus je kon nog lekker spelen. Wegen en meten vond je maar eng. Je wilde niet op het stoeltje gaan zitten. Dan maar samen met mama! Je weegt nu zo'n 10,7 kilo. Dat is wat aan de lichte kant voor jouw leeftijd en jouw lijntje. Je lengte is prima maar je gewicht buigt helemaal af. We moeten over 3 maanden weer terug om weer te wegen. Ik maak me geen zorgen, je bent altijd vrolijk en je eet en slaapt goed. Maar wie weet is er een reden voor en daar komen we dan graag achter.

Hoera 2 jaar!

29 juni 2019

Precies vandaag ben je jarig en is het zaterdag, dat is een leuke dag om jarig te zijn! De avond daarvoor hebben we al jouw mooie taart opgehaald; een Jokie taart! Je bent op het moment gek van Jokie op tv, in de Efteling en jouw Jokie knuffeltje. Het feestje was vanaf 10 uur-12 uur. Tussendoor kon je even slapen en daarna weer van 15-17 uur. Dat opsplitsen was een goed idee. Zo was het lekker rustig en hadden we nog aandacht voor jou en de gasten. Tessa, Elynn en Liam kwamen ook nog op bezoek.
Van papa en mama heb je een loopfiets gehad. Je ging er al meteen op en zachtjes mee vooruit, zo schattig!
Verder heb je nog meer leuke cadeaus gehad zoals o.a. toet toet brandweer, uitbreiding voor je treinbaan, boekjes, spelletje enz. Voorlopig kun je weer met veel nieuw speelgoed spelen dus. cadeautjes uitpakken vond je leuk en snapte je al goed. Taart heb je niet echt gegeten, daar ben je nog geen fan van. 

 

 

Ook mocht je de dag er voor trakteren bij de kindjes. We hebben luchtballonnen gemaakt van een ballon, een bakje, rietjes en daarin zaten spekkies. De juffen en kinderen waren er erg blij mee! 

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.